Търсите техника?

dssale.com banner
DARPA предава на US Air Force мощен телескоп за изследване на космоса

DARPA предава на US Air Force мощен телескоп за изследване на космоса

Агенцията на DARPA предава на US Air Force мощен наземен телескоп проектиран да следи помрачени малки обекти в орбита около Земята, съобщава портала Defense News.

Според доклада, на Военновъздушните сили на САЩ, ще започнат да използват телескопа едва през 2020 г., след като всички необходими съоръжения бъдат транспортирани до Австралия. По-рано телескопът, бе разположен в обсерваторията в Ню Мексико и бе предоставен на астрофизичите в Масачузетския технологичен институт и други изследователски и образователни формации. Сега телескопът ще бъде прехвърлен изцяло на разположение на армията.

darpa

SST телескоп с огледало с диаметър от 3,5 метра (повече от “Хъбъл”) е построен като част от мрежа за космическо наблюдение. Той е предназначен за наблюдение на малки обекти в орбита около Земята на височина от 36 км.
“Има Възможности за SST да се поръчат телескопи с по-широки възможности, които сега са включени в космоса наблюдение на мрежата”, – каза представител на DARPA. Главното огледало на телескопа е най-големият показател на кривината на всички, създавани някога огледала, което му позволява да събира светлината от много големи региони на небето. И SST използва в строителството на първия по рода си CCD с извита повърхност, който ви позволява да направите много ясни снимки на много бледи обекти.

Space Intelligence Network (космическа мрежа за надзор), управлявана от служители на различни стратегически отдели на САЩ. Мрежата се състои от няколко телескопа, разположени предимно в южната част на страната. Неговата основна задача е да наблюдава и брой сателитите в космоса. Всеки нов спътник в орбита, влиза в списъкът му, който е съставен с помощта на телескопи Network. Събрани дани от  1957 г. насам.

По-рано, под военен контрол на космическите изследвания на САЩ, бяха прехвърлени два телескопа експерти на НАСА за изследователски цели.

Източник : http://www.popmech.ru/technologies/279762-pentagon-zamenit-voennykh-lyetchikov-robotami/

Крис сервиз

Крис сервиз

[Total: 1    Average: 4/5]

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гласувайте за нас в Bgtop.net !

BGtop


Всички ремонти
sokche.com
starwatches.eu

Facebook User Timeline

Close
National CPR association