Интерактивна таблица на химичните елементи.

Интерактивна таблица на химичните елементи.

Интерактивна таблица на химичните елементи, показваща нуждата на всеки един от тях.

Не всички от нас е добре образован в областта на химията, така че името на някои химични елементи от периодичната таблица не му говори нищо. За нас са просто ”химията е “сериозна науката„. Малко вероятно е, да знаете например къде в нашия живот се използва, Церий или Празеодим. Тази таблица е за тези хора, които са далеч от науката. На сайтът elements.wlonk.com  е публикувана колоритна интерактивна периодичната таблица, която обяснява с реални примери, защо съществуват определен химичен елемент. 

химия
Оригиналната версия на периодичната таблица на химичните елементи е разработен от руския учен Дмитрий Иванович Менделеев в годините 1869-1871. Системата е графичен израз на периодичния закон на  Менделеев създадена през 1869. Този закон установява зависимостта на свойствата на химичните елементи от тяхната атомна маса. Получената двумерен таблицата е  “периодичната таблица” в чест на своя създател. Всяка колона определя неговите основни физични и химични свойства.

Цинк или мед трудно биха изненадали съвременния човек като елементи. Днес почти всеки знае къде точно тези елементи се използват в ежедневието. Но за вещества като европий и прометий, ние не знаем толкова много.

Каним ви да се запознаете с тази интерактивна графика и разширят своите хоризонти.

Източник : http://hi-news.ru/eto-interesno/interaktivnaya-tablica-ximicheskix-elementov-poyasnyaet-dlya-chego-nuzhen-kazhdyj-iz-nix.html ;http://elements.wlonk.com/ElementsTable.htm

Крис сервиз

Крис сервиз

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association