Audi представи първият сериен автомобил в света с лазерни фарове

Audi представи първият сериен автомобил в света с лазерни фарове

Немският автомобилен производител Audi представи своя нов суперавтомобил R8 V10 Plus Exclusive Edition, оборудван с лазерна оптика.

Както нескромно твърди самата компания, това спортно купе е първият в света сериен автомобил с лазерни светлини. В интерес на истината трябва да се отбележи, че серията ще бъде повече от ограничена – германците планират да произведат самообщо 25 такива превозни средства.

adui

Халогени са уникални блокове от четири лазерни диода , които произвеждат синя светлина с дължина на вълната от 450 Nm. След това, използвайки фосфорен конвертор, лъчът се превръща в бяла светлина при 64 km / h.

Изключителният модел се гордее не само лазерни светлини – под капака на суперавтомобила има 10-цилиндров двигател с капацитет от 5.2 литра и неизплатени 570 к.с, който е съчетан до седем-степенна автоматична скоростна кутия  автомобилът ускорява до сто само за 3,4 секунди, с максимална скорост от 320 км / ч.

adui

Автомобилът е украсен уникално и боядисан в уникален цвят Quantum Grey и стои на 20-инчови «Y Design» дискове. 

adui

Световният дебют на Audi R8 V10 Plus Exclusive Edition ще се бъде след две седмици на автомобилното изложение в Лос Анджелис. Въпреки това, днес той е известен с уникалната си цена – на пазара в САЩ, цената започва от $ 229.200.

Източник : http://quto.ru/journal/new/70829/

Shishe.bg

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association