Търсите техника?

dssale.com banner
Идентификация на личността по отпечатъците на мозъка

Идентификация на личността по отпечатъците на мозъка

Психолозите се научиха да индентифицират личността по “отпечатъците на мозъка”.

Мрежовите връзки между невроните, модели, съществуващи в нашият мозък,  за всеки индивид са уникални. Учените са имали възможност да изследват  такива модели в свойте експерименти и да тестравт подобен тип идентификация на доброволци за тестове на “мозъчни отпечатъци” с 100% точност.

В тази връзка – изследванията на невронни модели показват , че зяа всеки мозък са уникални, в това няма нищо ново. Това са изключително сложни мрежи, които са отговорни за всичко, с което е зает мозъка, от дишането и завършва с появата на самосъзнание. Учените правят големи усилия, за да завършат картографирането на всички връзки , но докато тази задача е извън нашите възможности. Обикновено такава работа се свежда до груба картина на взаимоотношенията между различните части на мозъка, а не между невроните.

holograma
 
Професор от университета в Карнеги – Mellon Verstaynenu Timothy (Timothy Verstynen) и колегите му са работили с висока точност “на неврон”, ограничаване на наблюдение MRI малката площ на бялото вещество в повърхността на мозъка. Като цяло, данните от 699 доброволци мозъци са били изследвани, за “мозъчни отпечатъци”. Впоследствие изследователите провеждат експериментални с повече от 17 хиляди души. Идентификационните сесии, получаване на снимки MRI и след сравнение с предишни данни са определили тяхната идентичност. Според което данните публикувани в списание PLoS Computational Biology, методът има сто процента точност.
 
“Това потвърждава това, което винаги сме знаели в невронауките, – казва Verstaynen – че моделите на връзки в мозъка  са уникални.” Ученият добавя, че в много отношения те се определят от наследствеността, но ключова роля във формирането на уникален модел на взаимоотношения между мозъчните клетки играят индивидуалното развитие и личен опит, така че дори и в еднояйчни близнаци са същите, не повече от 12 на сто от невронни модели.

Източник :https://naked-science.ru/article/sci/psihologi-nauchilis-identificirovat

cоffestore

[Total: 1    Average: 4/5]

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гласувайте за нас в Bgtop.net !

BGtop


Всички ремонти
sokche.com
starwatches.eu

Facebook User Timeline

Close
National CPR association