Идентификация на личността по отпечатъците на мозъка

Идентификация на личността по отпечатъците на мозъка

Психолозите се научиха да индентифицират личността по “отпечатъците на мозъка”.

Мрежовите връзки между невроните, модели, съществуващи в нашият мозък,  за всеки индивид са уникални. Учените са имали възможност да изследват  такива модели в свойте експерименти и да тестравт подобен тип идентификация на доброволци за тестове на “мозъчни отпечатъци” с 100% точност.

В тази връзка – изследванията на невронни модели показват , че зяа всеки мозък са уникални, в това няма нищо ново. Това са изключително сложни мрежи, които са отговорни за всичко, с което е зает мозъка, от дишането и завършва с появата на самосъзнание. Учените правят големи усилия, за да завършат картографирането на всички връзки , но докато тази задача е извън нашите възможности. Обикновено такава работа се свежда до груба картина на взаимоотношенията между различните части на мозъка, а не между невроните.

holograma
 
Професор от университета в Карнеги – Mellon Verstaynenu Timothy (Timothy Verstynen) и колегите му са работили с висока точност “на неврон”, ограничаване на наблюдение MRI малката площ на бялото вещество в повърхността на мозъка. Като цяло, данните от 699 доброволци мозъци са били изследвани, за “мозъчни отпечатъци”. Впоследствие изследователите провеждат експериментални с повече от 17 хиляди души. Идентификационните сесии, получаване на снимки MRI и след сравнение с предишни данни са определили тяхната идентичност. Според което данните публикувани в списание PLoS Computational Biology, методът има сто процента точност.
 
“Това потвърждава това, което винаги сме знаели в невронауките, – казва Verstaynen – че моделите на връзки в мозъка  са уникални.” Ученият добавя, че в много отношения те се определят от наследствеността, но ключова роля във формирането на уникален модел на взаимоотношения между мозъчните клетки играят индивидуалното развитие и личен опит, така че дори и в еднояйчни близнаци са същите, не повече от 12 на сто от невронни модели.

Източник :https://naked-science.ru/article/sci/psihologi-nauchilis-identificirovat

cоffestore

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association