Астрономите са открили група от бързо движещи се звезди в нашата галактика

Астрономите са открили група от бързо движещи се звезди в нашата галактика

Европейски астрономи са забелязали група от звезди, които се движат с висока скорост и са извън орбитата на Слънчевата система около центъра на Млечния път. Според ново научно изследване, тази група от звезди, които се движат много по-бързо, отколкото повечето от останалите звезди около тях, може да даде ценна информация за звездните динамика.

Това откритие е направено от изследователски екип, ръководен от Jason Hunt (Jason Hunt) от University College London, Великобритания, на базата на преглед на научните данни, събрани с помощта на “Гея” сателита (Гея) Европейската космическа агенция. Този космически кораб е завършването на текущия преглед на един милиард звезди в нашата галактика и околностите му, чрез измерване на позицията на звездите с точност до няколко ъглови микросекунди.

млечен път

Астрономите са изчислили, че откритата група от звезди въртящи се около центъра на Млечния път със скорост от около 20 км в секунда, което е много по-висока от средната скорост на въртене около центъра на галактиката на други звезди, които са приблизително на същото разстояние от центъра му. За да обясни тези наблюдения, екип на Хънт предполага, че прекомерното ускорение, произведено от тези звезди, може да се дължи на гравитационното влияние на една от основните спирални на галактиката Млечен път – Персей Arm.

Това обяснение е, от своя страна, може да се основава на една от две различни концепции за природата на движението спирален ръкав на Персей около центъра на нашата галактика. Според първата от тези модели спирален ръкав движи през галактическия диск като вълна с постоянна скорост, а вторият модел предполага, че движението на спиралния ръкав се случва със същата скорост като движението на звездите. Резултатите, получени Hunt команда е невъзможно да се определи еднозначно в полза на един от тези сценарии, обаче, са в по-добро споразумение с втория от тези модели.

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-11-17-98346

cоffestore

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association