Китайци представиха революционен работещ двигател

Китайци представиха революционен работещ двигател

Китайската компания Qoros, която е с израелски корени показаха в Гуанджоу следващия прототип на двигателя, работещи без разпределителен вал. В момента става въпрос за хечбек Qoros 3, която трябва да бъде част от пилотно серийно производство на автомобили с такива двигатели.

Демонстрация на работещ прототип означава преход към пълноправно тестване на тестови Qoros бзвални мотори. Ясни са и характеристиките на първия двигател – с обем от 1.6 литра и 16 клапана 1,6 Qamfree двигател развива 230 к.с. и 320 Нм въртящ момент. Между другото, това е почти един и половина пъти по-висока от двигателя донор изпълнение на – турбо единица от същия размер. В същото време потреблението на гориво на новото устройство е по-малко от 15% спрямо предшествениците си.

bezwalow dwigatel

За постигането на тези резултати,разработчиците са разработили принципно нова система за контрол на клапаните. Технологията е разработена от шведите от FreeValve AB CEO Кристиан фон Кьонигсег Kenigzegga и се изпълнява от инженерите на Qoros, включва използването на клапана за използване с пневмохидравлични предавки и те се използват на входа и в последното издание на мотора, и освобождаването. Разработчиците твърдят, че техните системи ца много по-точни от други системи за контрол на клапаните да се регулират не само отварянето на клапаните, а височината на тяхното повдигане. Това, съответно сме длъжни да отчетем не само на горивната ефективност на енергия, но също така и върху дизайна на мотора.
Безваловият прототипът на двигателя се появи по-малък и по-лек от донора си , което се дължи на факта, че много от неговите компоненти са станали просто ненужни. Това позволява да се премахнат разпределителен вал диск, байпасен клапан, дросела тялото и други подобни, като по този начин се получава намаляване на теглото с около 20 кг.
Qoros 3 е с мотор 1,6 Qamfree, демонстриран на изложението в Гуанджоу, е обявен за представител на една експериментална партида от автомобили с нови двигатели, резултатите от теста ще бъдат използвани за фина настройка на системата. Планове за Алианса на китайските и шведските компании са грандиозни – безвалните двигатели в бъдеще трябва да се превърнат в част от ежедневната автомобилната реалност.

Източник : http://auto.vesti.ru/news/show/news_id/664449/

Shishe.bg

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association