Тайните на египетския сфинкс

Тайните на египетския сфинкс

Според много проучвания, египетският Сфинкс крие повече тайни дори от Великите пирамиди. Никой не знае кога и с каква цел е построена тази гигантска скулптура.

Изчезващият  Сфинкс 

Свинкс

Смята се, че Сфинксът е построен по време на строителството на пирамидата на Хефрен. Въпреки това, в древните папируси, свързани с изграждането на големите пирамиди за него не се споменава. Освен това, се знае, че древните египтяни щателно записват всички разходи, свързани с изграждането на места за поклонение, а документи, свързани с изграждането на Сфинкса не са намерени.

В пр.н.е. V век. д. Херодот посетил пирамидите в Гиза, той описал с подробности всички детайли на тяхното изграждане. Той пише: “всичко, което е видял и чул в Египет,” но за Сфинкса не каза нито дума.

Преди Херодот ,Хекатей от Милет посетил Египет , след него Страбон. В техните ръкописи не се споменава нищо за Сфинкса. Може би Гърците не са забелязали скулптурата с височина 20 метра и широчина 57 метра ?

Отговорът на тази загадка може да се намери в работата на римският естественик Плиний Стари “Естествена история”, в която се споменава, че по негово време (I век пр. ер.) Сфинксът отново се почиства от пясък, който се отлага върху западната част идващ от пустинята. Всъщност, Сфинкса редовно е почистван  “излиза” от пясъчни наноси през  XX век.

Древните пирамиди.

Свинкс

Работата по възстановяването, която е започнала във връзка с критичното състояние на Сфинкса, насочва учените до идеята, че може би Сфинкса е по-стар, отколкото се смяташе досега. За да се провери това твърдение, японски археолози начело с професор Sakudzhi Ioshimura използват сонар първо да просветят пирамидата на Хеопс, а след това да изучат скулптурата. Тяхното заключение е било поразително – камъните на Сфинкса са по-стари от пирамидите. Откритието не се отнася само за възрастта на камъните, но и за момента, в който са обработвани.

По-късно, японците са били заменени от учени хидролози и техните констатации  са се превърнали в сензация. В скулптурата са намерени следи от ерозия, причинени от големи потоци от вода. Първата хипотеза, която се появява в пресата е за канала на река Нил в древни времена може би е заливал Сфинкса  и е оставил следи от наводненията.

Твърденията на хидролозите са дори по-смели: “Ерозия е е причинена не от Нил, а от могъщ потоп на вода.” Учените стигнаха до заключението, че потокът на вода идва от север на юг и датата на бедствието е приблизително 8 хиляди години преди новата ера.

Британски учени, повтаряйки хидроложките проучвания на скалите, от който е направен  Сфинкса, установили също датата на потопа приблизително 12 хиляди. г. преди новата ера. Това е до голяма степен в съответствие с датирането на Потопа, които според повечето учени настъпила около 8-10 хиляди. г. преди новата ера.

От какво е болен Сфинксът?

свинкс

Арабските мъдреци изследвали величието на Сфинкса, казват че е гигант на безвремието, който е непобедим от времето. Но с течение на изминалото хилядолетие паметника е доста разрушен и за съжаление преди всичко от дейността на човек.

Първо, мамелюците практикували точна стрелба по Сфинкса, тяхната инициатива е подкрепена от войниците на Наполеон. Един от началниците на Египет наредил да се пребори носа на скулптурата и британците откраднали от гигантски камък брадата и я отнесли в Британския музей.

През 1988 г., от Сфинкса е паднал огромен скален блок. След като е претеглен с ужас е установено тегло 350 кг. Този факт е причина за най-сериозната загриженост на ЮНЕСКО. Решено било да се свика съвет от представители на различни професии, за да се разберат причините, които унищожават древната структура.

В резултат от по-задълбоченото проучване, учените са открили в главата на сфинкса скрити и изключително опасни пукнатини, в допълнение са открили, че също са  вградени опасни нестандартни циментови външни пукнатини, които представляват заплаха за бърза ерозия. Лапите на Сфинкса са в не по-малко окаяно състояние.

Според експерти, на Сфинкса преди всичко, вредят човешките дейности: – проникването  в порите на статуята отработените газове на автомобилните двигатели и парлив дим от фабриките на Кайро, които постепенно разрушават статуята. Учените казват, че Сфинкса е сериозно болен.

За възстановяването на древния паметник, може да са нужни стотици милиони долари. За жалост пари няма.

Загадъчното лице

Свинкс

Сред  болшинството египтолози има твърдото убеждение, че в екстериора на лицето на Сфинкса е запечатан фараон Хефрен IV. Това твърдение не може да бъде разклатено от нищо – нито от липсата на доказателства за връзката на скулптура и фараона, нито фактът, че главата на Сфинкса е многократно променяна.

Фактът, че в лицето на Сфинкса дебне фараона Хефрен е убеден признат експерт от Гиза паметници Д-р. Дж. Едуардс. “Въпреки, че лицето на Сфинкса е леко обезобразено, то все още ни дава портрет на Хефрен”, – заключи ученият. Интересното е, че тялото на Хефрен никога не е намерено и следователно да се сравни Сфинкса и статуята на фараона е невъзможно. На първо място това е скулптура издълбани от черен диорити, който се съхраняват в музея на Кайро, които според външния си вид се съпоставя със Сфинкса.

За да се потвърди или отхвърли идентификацията на Сфинкса с Хефрен група от независими изследователи, свързани с делото на известния полицай Франк Доминго от Ню Йорк , който е създал портрети за идентифицирането на заподозрени започват работа. След няколко месеца Доминго заключи: “Тези две произведения на изкуството изобразяват две различни лица. Предните пропорции  и особено ъглите и лицевите издатини са твърде различни и доказват, че Сфинкса не е Хефрен “.

Майката на страхът

Свинкс

Египетският археолог Rudvan Al-Chamaa вярва, че Сфинкса има женска двойка и тя се крие под слой пясък. Великият Свинкс често е наричан “бащата на страхът.” Според археолога, ако е налице “Баща на страх”, който трябва да бъде “Майката на страх”

В разговора си Al-Chamaa се основава на мисленето на древните египтяни, които твърдо следват принципа на симетрията. Според него, една самотна фигура на Сфинкса изглежда много странно.

Повърхността на мястото, където, по предположение на ученият трябва да бъде втората скулптура, Сфинкса се издига над няколко метра. “Логично е да се предположи, че статуята е скрита от очите ни под слой от пясък,” – казва Ал-Chamaa.

В подкрепа на теорията си, археолог носи няколко аргумента. Al-Chamaa припомня, че между предните лапи на Сфинкса е гранит стела, която изобразява две статуи; Има и твърдения, в който се твърди, че мълнията ударила и унищожила една от статуите.

Тайната стая

Свинкс

В един от най-древните египетски трактати от името на богинята Изида сесеказва казва, че бог Тот поставил на тайно място “свещени книги”, които съдържат “тайните на Озирис” и след това до това място може да достигнат само просветени на знанието , “тайната ще остане скрита, докато небето под небето не се родят същества, които са достойни за този дар”.

Някои изследователи днес вярват в съществуването на “тайна стая.” Те помнят като Едгар Кейси прогнозира, че след като в Египет, под дясната лапа на Сфинкса ще се намери една стая, наречена “Залата на скрижалите” или “Залата на Анали”. Тайната се съхранява в “тайната стая” и разказва за човечността на напреднала цивилизация, която е съществувала преди милиони години.

Едгар Кейси, Сфинксът и Залатана хрониките – “ДРЕВНАТА ТАЙНА на ЦВЕТЕТО НА ЖИВОТА “Друнвало Мелхизедек

Намирам за много интересно, че именно Сфинксът става причина за тези промени, особено в светлината на онова, което казва „Асоциацията за Изследване и Просветление” (Аззоаайоп/ог Кезеагск апа1 Еп1щп1ептеп1, А.К.Е.). А.К.Е. – организация, основана върху ученията на „спящия пророк” Едгар Кейси, твърди, че в Сфинкса се намира входът към Залата на хрониките. Смята се, че Залата на хрониките е подземно помещение, в което има материални доказателства за съществуването на високоразвити древни цивилизации на Земята. Кейси е много интересен пророк. През живота си той е направил около 14 000 предсказания, като 12 000 от тях са се сбъднали до 1970 г., а 2000 предстои да се случат в бъдеще. И за всичките си предсказания той е допуснал само една малка грешка. На фона на всичките 12 000 това е наистина невероятно. Почти можем да му простим онази единствена грешка. Веднъж той получил писмо от Франция, в което един човек го молел да „види” здравословното му състояние, но Кейси сбъркал и описал състоянието на неговия брат-близнак. Това е единствената му грешка. Всичко останало се е сбъднало така, както го е предсказал – чак до 1972 г. Но след това започнали да се появяват неточности – ще ви обясня причината, когато му дойде времето. (Обръщам се към онези, които смятат, че не се е сбъднало предсказанието на Кейси, че Атлантида ще се покаже на повърхността до 1970 г.: вижте януарския брой на списание „Ьг/е ” от 1970 г. В океана наистина се появиха острови и то в района, който Кейси е посочил като местоположение на Атлантида; някои от тях потънаха отново, но други все още се виждат над водата.) Според него, в дясната лапа на Сфинкса се намира входът към Залата на хрониките. Както Кейси, така и Тот твърдят, че под Земята, близо до Сфинкса има помещение, в което са скрити физически предмети, доказващи със сигурност, че дълго преди нас на тази планета са съществували развити цивилизации. Според Тот тези предмети ще докажат, че развитите цивилизации са съществували на Земята преди около 500 милиона години. В сравнение с нивото на развитие на тези древни култури нашата цивилизация е просто едно дете. Тот казва, че всъщност от 500 милиона години насам на тази планета съществуват цивилизации, а първата от тях е дошла от звездите. Но преди 5,5 милиона години се случило нещо катастрофално и то засегнало Акашовите записи. Според това, което зная за Акашовите записи, не мога да допусна, че това е възможно. Доколкото ми е известно, всичко, което се случва, съществува
вечно под формата на вибрация. Така че не разбирам как биха могли да бъдат унищожени Акашовите записи; въпреки това ми казаха, че точно така е станало. 

През 1989 г. група от японски учени открили, чрез метод за радар под лявата лапа на Сфинкса тесен тунел, от страната на пирамидата на Хефрен, и на северозапад от камерата на царицата са намерени впечатляващиа с размерите си кухина. Въпреки това, по-подробно проучване на подземните помещения не са разрешение от египетските власти.

Изследванията на американския геофизик Томас Добетски показали, че има голяма правоъгълна камера под лапите на Сфинкса. Но през 1993 г., работата му изведнъж е спряна от местните власти. От този момент, египетското правителство официално забранява геоложки или сеизмологична изследвания около Сфинкса.

На колкогодини  е  Сфинксът ? – “ДРЕВНАТА ТАЙНА на ЦВЕТЕТО НА ЖИВОТА “Друнвало Мелхизедек

ЕТО още едно откритие, което също е сред най-важните на планетата. То се осъществява сега, в този момент. Всъщност началото му бе поставено преди около 40 години от Р.А.Шва – лер де Любич – знаменит самоук археолог-египтолог, написал много книги. Той и заварената му дъщеря Луси Лейми показват задълбочени познания върху свещената геометрия и египетската култура. Докато изследвал Сфинкса, Швалер де Любич се заинтересувал по-специално от факта, че повърхността му е изключително ерозирала. Откъм гърба на Сфинкса има пукнатини с дълбочина до 3,5 м, което го отличава от другите египетски постройки. Повредите по другите структури, за които се предполага, че са строени по същото време, са издълбани от пясъка и вятъра, което се съгласува с общоприетото мнение, че са на 4000 години. Но пукнатините по Сфинкса изглеждат така, сякаш са
били издълбани от вода. Според официалната наука Сфинксът, Голямата пирамида и другите постройки наоколо са били построени преди около 4500 г., по времето на Хеопс и Четвъртата династия. Когато това несъответствие било изтъкнато пред египетските археолози, те отказали да го чуят. Това продължило около 40 години. Другите хора го забелязвали, но египтяните просто не искали да признаят очевидното. После от фактите се заинтересувал човек на име Джон Антъни Уест. Той написал много книги за Египет, включително книгата „Змей в небето”, както и прекрасен пътеводител на Египет. Когато научил за споровете около Сфинкса, той отишъл да види със собствените си очи. Забелязал, че повърхността на Сфинкса е изключително ерозирала, освен това повредите изглеждали причинени от вода. Той, както и Швалер де Любич, разбрал защо всепризнатите археолози не искали да чуят неговите предположения за Сфинкса. Смятам, че за това си има определена причина. Моля ви да ме разберете правилно: не се опитвам да дискредитирам една от големите религиозни системи. Просто излагам фактите. Вижте, по света има около 5000 археолози-египтолози и в повечето случаи те са напълно съгласни помежду си. Това единодушие се е превърнало в традиция. Допускат се известни промени, при това не твърде много (не и твърде прибързано), но повечето от археолозите са на едно мнение по въпроса за възрастта на пирамидите. Повечето египтолози (с малки изключения) са мюсюлмани
и свещената им книга е Коранът. В традиционните текстове на Корана се казва, че Сътворението на света е започнало преди около 6000 години. Така че ако един мюсюлманин се съгласи, че някакво съоръжение е построено преди 8000 години, ще влезе в противоречие със свещената си книга. Мюсюлманите не биха се съгласили да направят това – просто не могат, така че не допускат да се говори за това, дори няма да го обсъждат. Ако им кажете, че нещо на Земята е по-старо от 6000 години, те няма да се съгласят. Ще направят всичко възможно да защитят вярата си, като ви убеждават, че не съществуват предмети, направени от човешка ръка, чиято възраст е на повече от 6000 години. Така например пирамидите от Първата династия, които са по-стари от Саккара, са затворени и оградени с военни фортификационни съоръжения, за да не може никой да ги доближи. Защо? Защото са на повече от 6000 години. Затова Джон Ан- тъни Уест напуснал общността на египетските археолози и се обърнал към американския геолог Робърт Шох, който направил компютърен анализ и достигнал до съвсем различно заключение, основано върху научни данни. Помислете само: оказва се, че по Сфинкса наистина има ерозирали участъци, причинени от вода – в това няма капка съмнение – при това в пустинята, която е поне на 7000 години, т. е. излизаме далеч отвъд границите на 6-те хиляди години. Нещо повече, компютърът изчислил, че за да се образуват такива пукнатини, Сфинксът би трябвало да е подложен на непрекъснати проливни дъждове в продължение поне на 1000 години, при това 24 часа в денонощието. Което значи, че би трябвало да бъде поне на 8000 г. И тъй като не е възможно цели 1000 години там да са се изсипвали проливни дъждове, било пресметнато, че Сфинксът е поне на 10-15 000 г., ако не и доста по-древен. Когато това доказателство стане известно пред широката публика, ще се превърне в едно от най-великите открития на тази планета за много дълго време напред. Може би то повече от всяко друго откритие ще повлияе върху начина, по който възприемаме нашия свят. Това доказателство още не е влязло в учебниците и не е станало общоизвестна истина, въпреки че вече е обиколило планетата. Но то беше разглеждано и проверявано отново и отново, беше подлагано на многобройни обсъждания и спорове, докато накрая повечето от учените се съгласиха, че не подлежи на съмнение. И така, възрастта на Сфинкса беше изместена поне с 10 000, дори с 15 000 г. назад, може би и много повече, а това вече променя отношението на всички известни археолози по света. Виждате ли, ние смятаме въз основа на сегашните си представи, че най-старата цивилизация в света е шумерската, съществувала около 3800 г. пр. н. е. Официалната наука твърди, че преди това не е имало нищо друго, освен космати диваци – и никъде никакви цивилизации по цялата планета. Но сега се появи нещо цивилизовано, сътворено от човешка ръка, и то е поне на 10-15 000 г. Това променя всичко!
Когато в миналото се правели подобни открития, променящи цялата общоприета картина на света, били нужни стотина години, за да достигнат до хората и обикновеният човек да каже: „О, да, това е вярно!” Но сега всичко става много по-бързо заради телевизията, компютрите, Интернет – просто времената са други. Днес за пръв път в историята научните кръгове наистина започват да виждат в нова светлина написаното от Платон за една цивилизация, за един континент от дълбока древност, наречен Атлантида. Сфинксът е най-голямата скулптура на планетата. Той не е направен от космати диваци, а от една високоразвита цивилизация. Той не е направен от никоя известна днес на Земята култура. От научна гледна точка това е първото признато веществено доказателство за истинската възраст на човечеството. Съществуват и много други доказателства, но хората продължават да си затварят очите пред тях. Онова, което научихме за Сфинкса, пропука нашите представи за света. Това стана към 1990 г. и оттогава пукнатината се увеличава. Сега имаме неоспоримо доказателство, че още преди 10 000 г. на Земята със сигурност трябва да е съществувала високоразвита цивилизация. Ще видите как този факт ще промени коренно представите ни за самите себе си.

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-11-28-98719 ; “ДРЕВНАТА ТАЙНА на ЦВЕТЕТО НА ЖИВОТА “Друнвало Мелхизедек

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

 

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association