Мистериите на удължените черепи

Мистериите на удължените черепи

Кои бяха тези с удължените черепи – потомци на боговете, раса от хора или жертви на изкуствена деформация?

Хора с необичайна, продълговата форма на черепа са познати още от древността. За макроцефалия спомена ва още Аристотел, древногръцкия философ и историк Страбон, като каза, че тези мистериозни хората, които живеят някъде в района на езерото Meotian – това е Азовско море. И най-ранното описание, дадено в IV век преди новата ера, известният лекар Хипократ: “Няма хора, които има подобна форма на главата.Хората с издължена глава се считат за по-благородни от останалите”…

Изкуствено деформирани черепи са намерени по целия свят. Въпреки това, Кримският череп е толкова характерен за типа, който не може да бъде объркан с проби от други страни – деформацията на проби намерени тук идва до крайна степен, и много по-различна от пробите от Перу и Западна Европа. Като география можем да намерим изключително широк диапазон на намиране на продълговатите черепи: по различно време продълговати черепи са открити в Керч, област Бахчисарайски, Судак, в непосредствена близост до Симферопол, Инкерман и по територията на Херсонисос.

Откъдето и от когато е имало хора на полуострова с удължена формата на главата? И кои са те? Сред най-смелите предположения независими изследователи има версия, че притежателите на дълги глави, чиито череп е намерен в Крим, според археолозите са били представителите на определена раса, която е колонизирааа територията. Твърди се, преди Кримския полуостров е бил център на живот и културата на тези хора, които съвременниците счита специална, божествена раса, която притежава свръхчовешка сила, а след това този вид “си запазва дългата глава”, който са останали много малко, тъй като по-голямата част от тях умират заедно с Атлантида и останките от цивилизацията трябва да се търсят на дъното на Азовско море. А по-дискретна версия казва, че Крим е наистина един вид резерват, но обичаят да се даде продълговата форма на черепа се появява тук като фрагмент на културата, преди широко разпространена в много региони на земята.

Има привърженици на друга версия – да речем, деформацията на черепите се практикува в висшите слоеве на обществото и е, според хипотезата на известния швейцарски изследовател различни загадки и пъзели Ерик фон Деникен, копиране на форми главата на пришълци, небесни богове, които са посетили Земята в праисторически времена.

череп

Изтезанията в люлката

В научната общност общоприето мнение е мнението на процеса на разпространение на този обичай, но не и върху разпределението на някои от хората, за които се твърди, че най-вече има изключителна традиция. Има много директни препратки към факта, че от древни времена под формата издълженият череп на главата е създаден изкуствено и притежателите на дълги черепи са принадлежали на най-привилегировани касти на обществото. 

По-специално, на древния лекар Хипократ, който е оставил най-старото писмено свидетелство за съществуването на този тип черепи, споменава: “Обичаят : веднага след като роди детето и докато главата му все още е мека и гъвкава, да промени формата си със сила, за да расте по дължина. Първоначално това беше направено изкуствено, но с течение на времето на механичното въздействие се оказа излишно, защото самата природа започва да произвежда такива глави от благородно потекло по наследство. ” 

череп

Бъдете като богове?

Защо децата са подлагани на толкова болезнена процедура? Дали е само в името на една особена представа за красота или за обозначаване на специалния статут? И къде е всичко, което той може да вземе такова странен ритуал?

Тези учени, които следват така наречените земни версии уверяват, че това са опити да се повлияе на мозъка. Те казват, че в древни времена хората са разбрали, че различните страни на състоянието на съзнанието, духовни практики, божествено провидение зависят от активността на мозъка. И тази активност може да се контролира. И следователно, са проведени експерименти в опит да повлияе на определени части от него, включително чрез промяна на формата на череп …

Източник : http://earth-chronicles.ru/news/2016-12-01-98890

Крис сервиз

Крис сервиз

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association