Ford научиха  трицилиндровият си двигател да изключва цилиндрите

Ford научиха трицилиндровият си двигател да изключва цилиндрите

Ford обяви разработването на три-цилиндров двигател със система за изключване на единият цилиндър при ниски натоварвания. Новата версия на еднолитровият EcoBoost, който  три пъти стана победител в международния конкурс “Двигател на годината”, ще се появи в началото на 2018. Технологията ще подобри икономията на гориво с шест процента.

ecobost

Компанията отбелязва, че за първи път в историята ще направи три-цилиндров двигател с подобна технология.

Работата по иновацията е проведена съвместно от инженери на “Форд” от Германия, Великобритания и САЩ, както и с подкрепата на фирма Schaeffler Group. Последният е отговорен за изготвянето на софтуера, който ще определи точното време на изключването на цилиндъра.
Автоматично деактивиране на един от цилиндрите ще се случи, например, когато автомобилът се движи по инерция или при ниски скорости, когато не цялата мощност на двигателя е необходима. Процесите за спиране на работната на цилиндъра и  подновяване на гориво ще отнеме не повече от 14 милисекунди. От Форд твърдят, че водачите няма да  усещат прехода на двигателя в режим на двуцилиндров и обратно към трицелиндров режим. Функцията ще бъде на разположение, когато оборотите на двигателя не са по-високи от 4500.
За целите на прилагането на технологията в еднолитровият EcoBoost агрегат и увеличаване на стабилността на изключването на цилиндъра, експертите Ford са разработили нови монтажни възли на двигателя, задвижващи валове и окачване  и втулки, и двумасов маховик и съединител. Освен това, клапанът ще изисква модификация.
Еднолитров  турбо EcoBoost се използва в “Ford” от 2012 година. Днес той съществува в три варианта с различна мощност: 100, 125 и 140 конски сили. В Европа, двигателят се предлага за единадесет модели на марката, включително и “Фиеста”  от новото поколение.

Източник : http://motor.ru/news/2016/11/30/ecoboostdeact/

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

Loading

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 3.5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association