Учените доказаха , че  аспиринът удължава живота

Учените доказаха , че аспиринът удължава живота

Изследователите направиха заключение, че по-възрастните хора, страдащи от проблеми със сърдечно-съдовата система, може да удължат живота си, като се вземат ежедневно ниски дози ацетилсалицилова киселина, също така известна като аспирин.

С резултатите от работата на учени от Университета на Южна Каролина, ни запознава издание EurekAlert!. Фокусът на експертите е влиянието на аспирина върху сърдечно-съдовата система на човека. Общо разгледаните данни, събрани в рамките на няколко национални изследвания. Въз основа на това, учените са моделирани сценарии, показващи как аспиринът засяга здравето на възрастните жители на САЩ “. Акцентът е поставен върху дългосрочния ефект на лекарството. Взехме под внимание хронични заболявания, индекса на телесна маса и редица други функции на възрастните хора.
 
При първия сценарий, мъжете на възраст 45-79 години и жени на възраст 55-79 са приемали на аспирин само по лекарски съвет. Другият вариант се счита за вариант, в който всички изследвани над 51 години, приемат малки дози аспирин дневно.

аспирин
 
Учените са открили, че аспиринът по препоръка може да намали риска от редица сърдечно-съдови заболявания, както и да се намали вероятността за получаване на някои видове рак. Средната продължителност на живота на възрастните изследвани американци се е увеличил с 0,3 години. Заслужава да се отбележи, че аспирин не намалява риска от инсулт, специално. Освен това, лекарството може да предизвика проблеми с храносмилателния тракт, и по-специално на кървене.
 
Вторият сценарий, включващ приема на аспирин всеки ден, като цяло показа положителен ефект от лекарството. Въпреки това, не много по-добре, отколкото в първия случай.
 
Аспиринът е лекарство, което има аналгетични, антипиретични, противовъзпалително и антитромбоцитна ефект. Аспиринът е едно от най-важните лекарства СЗО.
           
Преди това, може да си припомним , че друга група от изследователи стигнаха до заключението, че употребата на аспирин  увеличава с 20% степента на преживяемост на пациентите с рак. Приложение на лекарството, по-специално, доказано в случая на рак на дебелото черво, рак на гърдата и рак на простатата.

Източник : https://naked-science.ru/article/sci/uchenye-aspirin-prodlevaet-zhizn

Крис сервиз

Крис сервиз

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association