Microsoft ще спре поддръжката на Windows 7 след три години

Microsoft ще спре поддръжката на Windows 7 след три години

Microsoft ще спре поддръжката на Windows 7 след три години.

Microsoft препоръчва на потребителите на Windows 7 операционна система,  да ускорят  прехода към по-модерна платформа на Windows 10.

Припомнете си, че Windows 7 дебютира през октомври 2009 г.. Според Net Applications, тази OS в момента е най-често срещаната платформа за персонални компютри с дял от около 48%. За сравнение: Windows 10 заема около 24% от пазара.

win2

поддръжката за Windows 7, без  да се правят нови сервизни пакети е спряна на 9-ти Април, 2013-та. 31 окт същата година, Microsoft спря продажбите на дребно на версии на Windows 7, предназначени за домашни потребители. Една година по-късно, 31 октомври 2014 г. бяха спрени продажбите на персонални компютри с предварително инсталирана Windows 7.  На 13-ти Януари 2015 е напълно прекратени основната поддръжка на продукта.

Сега Microsoft осигурява за Windows 7 удължена подръжка. Но гигантът от Редмънд припомня, че тя ще бъде спряно след три години – 14 Януари  2020. 

win2

В Microsoft твърди, че Windows 7 е просто вече не отговаря на съвременните изисквания за защита на компютрите. Срокът на операционната система на живота стигна до края, така че домашните потребители и фирми са силно насърчавани да се преориентират  към ъпгрейд възможно най-скоро.

Крис сервиз

Крис сервиз

 

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association