“Мегафон” и  Huawei тестваха 5G мрежа със скорост 35 Mbit / сек

“Мегафон” и Huawei тестваха 5G мрежа със скорост 35 Mbit / сек

“Мегафон” и  Huawei тестваха 5G мрежа със скорост 35 Mbit / сек.

В хода на експериментите , за мрежите си от пето поколение (5G), “Мегафон” Huawei  успяха да постигнат честотната лента на канал за комуникация 35 Gbit! “Мегафон” Huawei и представиха на своя щанд базова станция в 5G: режим TDD, който е активиран в честотния обхват от 70 GHz (E-Band), честотна лента от 2 GHz.
5G мрежа, в допълнение към висока скорост също така се предоставя безпрецедентно ниско предаване на забавянето на данни (до 1 милисекунда), която отваря нови възможности за прилагане на технологията в различни области на живота. Една от тези области може да бъде безпилотното шофиране, където скоростта на реакцията е критичен фактор.

5g

5g

За да се покаже потенциала на  5G-системата бяха показани и интеграции с “умни” автомобили, управление на  екологична инфраструктура с множество сензори , както и системи за виртуална реалност . Мрежата от пето поколение ще позволи на колата да реагира на променящите се условия на пътя, на кръстосани кръстовища, ще позволи да прави автоматични изпреварвания и така нататък.

Като потенциални приложения на 5G-системи са известни като разширение на виртуална реалност, индустриалната автоматизация и транспорт, 3D-видео, “интелигентен дом” и “умен град” доставката с безпилотен самолет.

5g

5g

Мрежите от пето поколение ще позволят да се извършват услуги, които могат да подобрят конкурентоспособността на цялата икономика. Широк спектър от индустрии ще могат значително да намалят разходите, увеличат на производителността и разгърнат  човешкия потенциал за други задачи.

Източник : https://3dnews.ru/953207?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com

Крис сервиз

Крис сервиз

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Tagged with:

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association