Как може да премахнем зъбният камък без помощта на зъболекар ?

Как може да премахнем зъбният камък без помощта на зъболекар ?

Посещение при зъболекар е  “нещо естествено”, когато става дума за премахване на плака ( зъбен камък). Но, знаете ли, че има някои традиционни методи за отстраняване на плака, които можете да се опитате у дома?

Зъбен камък

Зъбен камък

Метод 1: Съсредоточете се върху техниката на миенето на зъбите.

В този случай става дума за качество, а не количество. Можете да си миете зъбите, колкото искате, но ако го правите неправилно това е просто губене на време. Американската стоматологична асоциация препоръчва следния метод за почистване на зъбите:
Дръжте четката за зъби под ъгъл от 45 градуса спрямо венците. Четката трябва да е под този ъгъл когато четкате горния ред на зъбите или надолу към брадичката. Този ъгъл също ще ви помогне да почистите дъвкателната  линия, нещо, което много хора пренебрегват.

Метод 2: сода

Смята се, че сода за хляб може да ви помогне да премахнете плаката от зъбите.
Сложете малко сода върху влажна четка и изстържете плака. Можете също да комбинирате щипка сол и една супена лъжица сода за хляб и да използва тази смес да си миете зъбите.

Метод 3: Ябълков оцет

Ябълковият оцет също е доказано, че е ефективен при премахване на плака. Всичко, което трябва да направите е да се накисват  зъбите с малко количество оцет, а след това да си миете зъбите. Внимателно да изплакнете устата с вода, за да се предотврати повреда на зъбния емайл.

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association