Англия разработи двуместен пътнически дрон

Англия разработи двуместен пътнически дрон

Британският стартиращ Autonomous Flight разработи нов пътнически дрон, който според мнението на представителите на компанията е в състояние да промени радикално идеята за градски транспорт.

Устройството, наречено Y6S, ще може да достави пътник от Хийтроу в центъра на Лондон за 12 минути. Дронът е предназначен за двама души. Максималната скорост е 110 км / ч. Y6S ще лети на височина около 500 метра. Официално концепцията ще бъде представена през март 2018 г. Първите пилотирани полети ще трябва да се проведат през септември следващата година.

Устройството ще има литиево-йонни батерии, чието зареждане е достатъчно, за да преодолее 130 км. Компанията работи и на два други безпилотни машини: предназначени за бизнес клиент Y6S Plus, който може да носи 4 души и 8-местен AS1 за обикновени пътници.


Компанията се надява, че след 10 години законите, регулиращи полетите на такива превозни средства, ще се променят и по това време законодателите ще позволят използването на пътнически самолети с вертикално излитане и кацане в града.

https://youtu.be/pXWhd9rBq_Q

Източник: http://earth-chronicles.ru/news/2017-12-29-111381

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

Loading

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 4]

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association