Източното крайбрежие на Съединените щати страда от крайбрежни наводнения

Източното крайбрежие на Съединените щати страда от крайбрежни наводнения

Освен снежна буря, Масачузетс поразен от комбинация от астрономически приливи и силни ветрове до 120 km/h. Крайбрежните наводнения достигнаха рекордно ниво в Бостън. Метеоролозите обясняват какво се случва с комбинация от високи астрономически отливи, причинени от Суперлуна.

Водата наводни тротоарите и улиците, блокира автомобили и блокира станцията на метрото. интензивността на наводненията достигна и може би дори надмина силата на бурята през 1978 г., което се дължи на комбинация от високи астрономически приливи причинени от Суперлуна в понеделник, която донесе силни ветрове на брега по време на прилива, и покачването на морското равнище.

През февруари 1978 г. зимна буря, която удари Нова Англия, актуализира рекордите и уби 54 души. Тогава в Бостън вълните стигнаха до 3 метра и по-нагоре. Направени в четвъртък снимки на счупени вълноломи и вода, изливаща се по улиците на столицата, ужасно напомняше за най-силната снежна буря преди четиридесет години.

Бурята от 1978 г. беше опустошителна. Наводненията са актуализирали рекордни цифри в Бостън, според Националната метеорологична служба.

Циклонът продължава да се ядосва, снимките и видеоклиповете, публикувани в социалните мрежи, показват, че водата тече през ниските райони на Бостън и носи огромни парчета лед. Метростанция “Аквариум” е затворена в резултат на наводнението.

В “Туитър” Националната метеорологична служба в Бостън, отбеляза, че въпреки че ще отнеме няколко дни във вода, най-лошото е минало. Но супер ниската температура, която ще дойде след това, ще доведе до замръзване на водата, изтеглена на брега.

Бостън не е единственият град в Масачузетс, който изпитва наводнение. Същата ситуация се е развила и в градовете Салем и Глостър.

Крайбрежните наводнения има и в Мейн, Ню Хемпшир и Ню Джърси. В същото време в Балтимор същият циклон донесе силни ветрове от запад, бутна всичката вода от брега, което доведе до най-ниския прилив от 1997 г. насам.

http://earth-chronicles.ru/news
Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association