“Умна дръжка” за врата спира разпространението на бактерии

“Умна дръжка” за врата спира разпространението на бактерии

Бивши възпитаници на Оксфордския университет във Великобритания са разработили “умна” дръжка за врата, която може да се окаже ключът към разрешаването на проблема с устойчивите на антибиотици супербактерии – разрастваща се заплаха за здравето на хората, пише в. “Дейли експрес”, цитиран от БТА.

Приспособлението PullClean функционира едновременно като стандартна дръжка за врата и като средство за дезинфекциране. Устройството предоставя и обратна връзка за това колко чисти са поставените върху него ръце.

Специалната дръжка е подходяща за използване на места, където опасността от разпространението на бактерии и болести е най-голяма – болници, домове за възрастни хора, училища, университети.

“Нашето устройство предлага напълно различен начин за почистване на ръцете. Целта ни беше да осигурим на хората почти несъзнателно средство за дезинфекция.

Няма нищо по-лесно от това човек да натисне бутон, когато така или иначе е поставил ръката си върху дръжката на вратата. Иронията е, че дръжките на вратите са сред основните разпространители на бактерии.

PullClean обаче може да спре опасните микроорганизми и да предотврати голям брой инфекции, чието лечение струва скъпо”, казва д-р Джейк Макнайт, един от изобретателите на приспособлението. /bTV

 

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association