Използвайте канела, за да лекувате растенията и да насърчавате развитието им

Използвайте канела, за да лекувате растенията и да насърчавате развитието им

Освен че е ароматна подправка, която може да овкуси много кулинарни изделия, канелата е особено подходяща и за лечение на растенията и насърчаването на тяхното естествено развитие.

Как? Много просто – тя елиминира гъбичките в почвата и защитава семената. Достатъчно е да посипете 1 чаена лъжица от подправката по почвата.

Хормон на вкореняването

Този хормон стимулира растежа на корените. Опитвали ли сте се някога да премахнете химичните продукти от дома си?

Лесно е. Просто трябва да ги замените с канела. Поръсете малко от подправката върху почвата, преди да засадите растението.

Отблъсква мравките

Ние обичаме канелата, но мравките я мразят. Изсипете малко количество от тази ароматна подправка около мравуняците в градината, за да държите насекомите далече от посевите.

Рани по растенията

Случайното порязване или нараняване на растението може да ви накара да се почувствате виновни. Вместо да скърбите за него, извинете му се и го излекувайте с помощта на канела. Просто поръсете малко количество от билката върху раната, за да насърчите изцелението и да предотвратите инфекцията (да, растенията също могат да страдат от инфекции).

Стайни растения

Канелата помага да се отървете от мухъла по стайните растения. Поръсете малко от нея в почвата и наблюдавайте как цветята ускоряват своя цъфтеж. В допълнение, канелата е чудесен репелент. Тя не само елиминира гъбичките от растенията, но и държи комарите далеч от дома.

Източник Obekti.bg

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association