Защо майките в Индия не наказват децата си

Защо майките в Индия не наказват децата си

Индийските родители са убедени, че викането не помага за възпитанието на децата. Хиндуизмът, будизмът и исляма, преплетени в културата на тази страна, са допринесли с най-доброто от традициите си. Дори най-палавите малчугани не получават наказания и за този подход има причина.

Ето какво значи да бъдеш добър родител според индийските семейства.

Методът на добротата

Децата в Индия се учат да бъдат добри към всяко живо същество още от раждането. Търпението е от огромна важност – на него гледат като на добродетел, докато демонстрациите на емоции и раздразнителност се смятат за пороци.

Контролирана информация

Родителите обикновено ограничават телевизията до програми, свързани с изкуство и образование. Този подход е много важен днес, когато интернет и телевизията могат да повлияят отрицателно на развиващата се личност по много начини.

Първо маниерите

Индийските жени в частност отделят особено внимание на етикета на масата и учат децата си на подходящи маниери. На двегодишното се прощава, ако си играе с храната, но при десетгодишното подобно поведение не се допуска.

Добър пример

Родителите в Индия са убедени, че навиците им оформят бъдещите черти на характера на децата им. Ето защо те не им четат лекции, а по-скоро им показват как се правят нещата чрез личен пример. По-старите поколения също вземат участие, тъй като няколко семейства живеят под един покрив.

Близост

Индийските лекари препоръчват бебето да спи до майката, за да усеща нейното присъствие и да бъде спокойно. Ако бебето е напрегнато, майката незабавно го взима на ръце.

Да мислиш на глас

Училищното образование е свързано с духовност и търпимост. Децата се учат да изразяват гласно мислите си и да ги обсъждат с другите; имат уроци по йога, памет и усмивки. Системата ги стимулира да разгръщат потенциала си.

Правилата на учителите

Индийските учители трябва да бъдат много толерантни – не могат да демонстрират недоволство и да изискват нещо, което самите те не могат да правят. Често се събират да обсъждат правилата на учителското поведение – а не това на децата.

По-добри от себе си

Основната задача за всеки ученик е подобрението. Всеки месец се дават специални карти на успешните ученици. Индийските деца се стремят да бъдат по-добри от самите себе си, а не от някой друг.

Неформално отношение

Учителите не се колебаят да покажат своята обич към учениците. Те могат да прегърнат едно дете или да го погалят по главата. И въпреки всичко няма любимци, защото всяко дете има нужда от одобрение.

Източник: Bright Side

Най-добрите дневни оферти!

Най-добрите дневни оферти!

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Свързани новини

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association