Термопомпи – Отопление от природата

Термопомпи – Отопление от природата

термопомпа

Моделите термопомпи ESTIA са изключително подходящ избор, който съчетава висока енергийна ефективност с ниски разходи за отопление или охлаждане. Природата предоставя своите неограничени ресурси като въздух и вода, които посредством принципа на работа на термопомпите се трансформират в енергия за отопление, охлаждане или битова гореща вода. Този процес е впечатляващо продуктивен, защото термопомпата използва много малко количество електрическа енергия за своите системи и ви прави независими от другите видове горива като въглища, газ и други. Този вид инсталация се отличава с високия си коефициент на полезно действие и минималните количества вредни емисии, които са в съответствие с международните изисквания за опазване на околната среда.

Лесен принцип с добри резултати

Терпомомпите работят на принципа на хладилниците, но по обратен начин. В хладилниците топлината се пренася от вътре навън, а при термопомпите се случва точно обратното. Топлината от атмосферата се пренася във вътрешните помещения с помощта на климатичната система. Иновативната технология при термопомпите използва външния въздух като неизчерпаем източник на топлина. При взаимодействието с хладилните агенти започва термодинамичен процес, който изпомпва топлината от място с по-ниска към място с по-висока температура. Вграденият топлообменник отдава получената топлина в централната топлоразпределителна система. Термопомпа Toshiba Estia пренася топлината, като изразходваната електроенергия служи само за задвижване на компресора, помпата и управлението.

Термопомпа

Toshiba – лидер в енергийната ефективност

Изключително високите нива на енергийна ефективност, които Toshiba Estia реализира, се постигат благодарение на контролираната инверторна технология на външните тела, която е многократно усъвършенствана през годините и днес е утвърдена и разпространена на световно ниво. DC двойнороторният компресор, хибридната инверторна технология, хладилният агент R-410A, DC вентилаторите и други високотехнологични иновации са основните фактори, които оказват своето положително влияние върху високите нива на енергийна ефективност.

енергийна ефективност

Функция за независим температурен контрол в две зони

Системата предлага независим температурен контрол за две зони от сградата. Тази функция ви позволява да контролирате температурата – например имате възможността да настроите радиаторите на по-висока температура и едновременно – подовото отопление на по-ниски градуси. Пътищата на водата, пренасяща топлинната енергия, могат да бъдат контролирани от системата на термопомпи Estia съобразно изискванията на потребителя и особеностите на сградата. Благодарение на вложените високи технологии в термопомпи Estia, вие можете да контролирате температурите по всяко време на денонощието за всяка една зона. Наличието на нощен режим ще ви даде нужното спокойствие, тишина и комфорт, когато сте у дома.

toshiba

Функция охлаждане

Уникалната отоплителна система ви позволява да отоплявате вашия дом през зимата и да го охлаждате през лятото без допълнителни инвестиции. Ако инсталирате конвектори към системата, ще можете да ползватe функция охлаждане, което е изключително рационално и функционално решение.

Тих шепот

toshiba

Външното тяло работи изключително тихо. Двойнороторните дискове в компресорната камера изпомпват хладилния агент по иновативна технология, разработена единствено от Toshiba, като резултат от това е едва доловим шум от компресора в частичен товар. Специалната форма на перките, както и иновативното управление на DC вентилаторите, предотвратяват вибрациите и намаляват нивото на шум до 7 децибела. Като допълнителна функция вие имате възможност да задавате нощен режим за старт и стоп на системата.

Предимства на терпомопомпи Toshiba Estia:

От 60 до 75 % по-ниски сметки за отопление

Термопомпи Toshiba Estia използват ¾ от необходимата им енергия безплатно от околната среда. Земята, подпочвената вода и атмосферният въздух съдържат изключително високи количества термална енергия, които чрез термопомпите могат да бъдат пренесени във вътрешните помещения и да се използват за отопление, охлаждане или битова гореща вода. Месечните разходи за отопление могат значително да бъдат намалени в сравнение с други подобни системи. Консумираната енергия от термопомпите е няколко пъти по-ниска от енергията, която те генерират.

Разумна инвестиция в бъдещето

Ако решите да инсталирате термопопма Toshiba Estia днес, вие правите разумна инвестиция в бъдещето. Освен че правите сигурна инвестиция за вашия комфорт, вие получавате гъвкаво решение, ниски месечни разходи за отопление, висока енергийна ефективност и екологични предимства за вашето семейство и за околната среда. Направената първоначална инвестиция за закупуване и инсталиране на термопомпа Toshiba Estia ще започне да се възвръща още от момента, в който системата влезе в експлоатация, а възвръщаемостта на средствата се изразява чрез значително намалените разходи за електроенергия и липсващите такива за текуща поддръжка. Термопомпите са инвестиция във вашето бъдеще и бъдещето на вашите деца.

Неограничено приложение

термопомпа

Термопомпи Toshiba Estia са перфектното решение за отопление и охлаждане на нови или санирани сгради. Те също могат да бъдат свързани към вече изградени системи за отопление. Термопомпи Toshiba Estia могат успешно да заменят стари отоплителни системи като котли на твърдо гориво, нафта или газ. Иновативните технологии, които използват термопомпите, както и високата енергийна ефективност в съчетание с незаменимия комфорт, който осигуряват, ги превръщат в изключително търсени и функционални продукти, а неограниченото им предназначение ги прави приложими за жилищни, търговски, производствени и други сгради.

termopompa-toshiba

Loading

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Facebook User Timeline

Close
National CPR association